Адміністративно-територіальний поділ
Категорiя пам’ятки
Вид пам’ятки
icon

Археологічні маршрути

    Тип (археологія)
    Хронологія
    icon

    Археологічні маршрути

      Особистий кабінет

      Улюблені маршрути

      routes decorator

      Створити власний маршрут

      +
      Створити об’єкт
      UA
      Фото

      Пам’яткоохоронна інформація

      Фото

      Наукові публікації

      photo

      Відео

      До теми

      Закрити

      Правила використання

      Умови конфіденційності

      111Цей документ описує політику конфіденційності для сайту Комунального закладу « Центр охорони та досліджень пам’яток археології » Полтавської обласної ради ( далі – Сайт, Центр ).

      У цьому документі роз’яснюється, які види інформації можуть бути зібрані і зберігатися на Сайті, та як може використовуватися і надаватися ця інформація.

      Цей документ описує політику конфіденційності
      для сайту Комунального закладу
      « Центр охорони та досліджень пам’яток археології »
      Полтавської обласної ради (далі – Сайт, Центр).
      У цьому документі роз’яснюється, які види інформації можуть
      бути зібрані і зберігатися на Сайті, та як може використовуватися
      і надаватися ця інформація.

      Збір та використання персональних даних

      Персональні дані – це відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована. Після заповнення форми на отримання новин Центру , а також форми зворотного зв’язку, що розміщені на Сайті, вважається, що відвідувач надав згоду на обробку Центром своїх персональних та контактних даних. Центр може зберігати інформацію про з'єднання, трафік, дату та час тривалості роботи відвідувача на Сайті.

      Персональні дані відвідувачів використовуються задля забезпечення обміну інформацією, відносин у сфері реклами та комунікації відповідно до Законів України "Про захист персональних даних", "Про інформацію", "Про рекламу", "Про телекомунікації", "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах", НД ТЗІ 2.5-010-03 "Вимоги до захисту інформації WEB-сторінки від несанкціонованого доступу".

      Персональні дані відвідувачів можуть зберігатися протягом років.
      На Сайті фіксується доменне ім'я або IP-адреса комп'ютера відвідувача, дата доступу, файли (ім'я файлу і URL), код відповіді HTTP та веб-сайт, з якого відвідувач потрапив на Сайт, кількість байт, переданих в ході сесії.
      При роботі Сайту використовуються файли cookie, які забезпечують підтримку функцій безпеки та їх запуск. Файли cookie також дозволяють відстежувати порушення політики конфіденційності та умови використання Сайту відвідувачами/їх пристроями. За допомогою системи Google Analytics та внутрішньої системи аналітики збирається статистика про відвідування Сайту, така, як сторінки, що відвідуються, кількість переглядів сторінок, інформацію, яка була завантажена, домени інтернет-провайдерів та країни походження відвідувачів, а також адреси веб-сайтів, що були відвідані до та після Сайту, тощо. Жодна з цих дій не пов’язана з відвідувачем особисто та вимірюється тільки у сукупності.

      Умови надання інформації (Disclaimer)

      Сайт може містити посилання на інші сайти. Такі посилання наведені виключно для інформаційних цілей та допомагають нам найбільш повно розкрити інформацію або ілюструють розміщений матеріал.
      Той факт, що ми даємо посилання на зовнішній ресурс, не означає, що ми повністю схвалюємо викладені там позиції або ідеї, а також не гарантуємо достовірності розміщеної там інформації.
      Ми не несемо відповідальності за політику конфіденційності або зміст цих сайтів.
      Якщо у вас є питання або сумніви з приводу цієї політики, Ви можете зв'язатися з нами за адресою електронної пошти contacts@codpa.org.ua

      Автоматичний збір і використання інформації

      Автоматично збирається і зберігається наступна інформація:

      • доменне ім’я, IP-адреса, за допомогою який ви заходите на Сайт;
      • вид браузера та операційної системи;
      • дата і час відвідування Сайту;
      • переглянуті сторінки;
      • якщо Ви перейшли на Сайт по посиланню з іншого сайту – адреса цього сайту.

      Відомості про трафік, який проходить через мережу, електронною поштою, і активність відвідувача в мережі Інтернет на Сайті
      захищені відповідно до законодавства.
      Це означає, що співробітники Центру не можуть втручатися в таємницю телекомунікацій. Ми маємо право надати будь-яку особисту інформацію відвідувачів Сайту на вимогу правоохоронних органів, за ухвалою/рішенням суду чи в рамках інших законних процедур, або ж на іншу правомірну вимогу згідно з чинного законодавства України.

      Ми не несемо відповідальності за упущену вигоду, неотриманий прибуток, втрату даних, або будь-які інші збитки відвідувачів Сайту, якщо такі виникли при користуванні Сайтом. Відвідувач Сайту використовує Сайт на його власний ризик. У межах, які максимально дозволяє закон, ані Центр, ані будь-яка інша сторона, яка залучена до створення, виробництва або обслуговування Сайту, не несе відповідальності за пряме, непряме або випадкове пошкодження, які будь-коли завдавалися та які були спричинені тим, що відвідувач мав доступ до Сайту, користувався ним або сподівався на нього, навіть якщо відвідувача було попереджено про можливість таких пошкоджень та втрат.
         Ми не гарантуємо та не стверджуємо, що використання матеріалу, який надається на Сайті, не зашкодить інтересам третіх осіб.
      Усі права на зміст Сайту належать Центру охорони та досліджень пам’яток археології  Полтавської обласної ради або використовуються за згодою із правовласниками. Даний сайт в цілому, і окремі його елементи охороняються Законом України "Про авторське право і суміжні права", іншими актами чинного законодавства України та ратифікованими міжнародними договорами.
         Відвідувачі Сайту не повинні поширювати, змінювати, передавати, користуватися або використовувати повторно будь-яку інформацію з Сайту для будь-якої публічної або комерційної мети без письмового дозволу Центру. Відвідувачі повинні дотримуватися всіх авторських прав та інших приміток про власність на завантажені та/або копійовані матеріали. Скопійована інформація повинна містити активне гіперпосилання на Сайт.
      Копіювання інформації з Сайту може бути здійснено у некомерційних цілях для розміщення на сторінках відвідувача, у блогах, соціальних мережах.
      При роботі з сайтом відвідувачу не надаються права на інтелектуальну власність ні на сам Сайт, ні на його зміст чи на використання будь-яких елементів брендингу або логотипів, розміщених  на  Сайті.

      Якщо Ви відвідуєте даний Сайт, то Ви автоматично погоджуєтесь з даною ПОЛІТИКОЮ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ та її умовами.
      Якщо Ви не погоджуєтесь з даною ПОЛІТИКОЮ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ та її умовами, то Ви маєте залишити цей Сайт.

      Відвідувач, користуючись Сайтом, прийняв умови цієї ПОЛІТИКИ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ, враховує та згоден з тим, що дана ПОЛІТИКА КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ може час від часу змінюватися.
      Зміни, що вносяться до ПОЛІТИКИ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ, публікуються на цій сторінці Сайту. У окремих випадках ми залишаємо за собою право публікувати окремі примітки про конфіденційність для певних програм.

      Про проєкт

      «Віртуальні мандрівки пам’ятками археології та історії Полтавщини» – проєкт, створений комунальним закладом “Центр охорони та досліджень пам’яток археології” Полтавської обласної ради, є одним з переможців грантового конкурсу Українського культурного фонду у програмі “Культурна спадщина” ЛОТ “Інноваційний культурний продукт” у 2020 році.
      Ідея нашого проєкту – унікальна онлайн-платформа з інтерактивною мапою пам’яток археології та історико-культурної спадщини Полтавської області, впроваджена на основі сайту Центру.
      На інтерактивній мапі користувачі зможуть віртуально пересуватися, подорожувати туристичними маршрутами та знайомитися з історико-культурним надбанням регіону, зокрема – через віртуальні кабінети оцифрованих пам’яток археології.

      Основний діджитал-продукт –

      Інтерактивна мапа археологічного кадастру з опціями віртуальних подорожей.

      Додаткові продукти в рамках цього грантового проєкту:

      1) комплекс електронних наукових і пам’яткоохоронних досьє на 200 пам’яток та об’єктів культурної спадщини області,

      2) 30 сферичних панорам, 10 3D-візуалізацій, 2 3D-моделі реконструкції поховань;

      3) 5 авторських туристичних маршрутів пам`ятками археології та історії, розроблених Центром.

      Проєктом передбачається:

      - створення бази даних для охорони, дослідження та збереження пам’яток області.

      - популяризація археологічної спадщини серед населення;

      - розвиток потенціалу регіональної історико-культурної спадщини через актуалізацію її значущості для місцевих громад;

      - створення можливостей для культурного туризму і активного подорожування регіоном.

      В чому інноваційність нашого проєкту?

      Інновація нашого проєкту – це розроблена на алгоритмах супутникової карти онлайн-платформа з багатим функціоналом і новітніми можливостями для користувачів. Можливості віртуальних мандрівок користувачів з точки "А" в точку "В" способом "перелітання" по типу платформи Google Earth. Можливості подивитися на всі пам‘ятки по маршрутам з висоти пташиного польоту (30 сферичних панорам і 10 3D-візуалізацій, інтегрованих на мапу). Можливості відкрити віртуальний кабінет пам‘ятки з повним досьє. Можливості будувати власні маршрути за вибіркою об’єктів і так далі.

      В чому його унікальність для широкої аудиторії?

      Така група пам‘яток культурної спадщини як археологічні та історичні – це нове віяння, новий підхід у форматі популяризації історико-культурної спадщини, розвитку екскурсійної галузі та потенціалу місцевостей. Зважаючи на те, що подібні об'єкти здебільшого розміщені за межами великих сіл та містечок, часом — у мальовничих лісах чи лісостепах Полтавщини, ці стародавні місця (фортеці, майдани, місця битв) ще досі зберегли свою автентичність та являють собою потужний потенційний ресурс для збільшення кількості подорожувань, розвитку громад в культурній сфері.

      До прикладу, на території багатьох городищ Полтавської області є ще збережені залишки їх міської фортифікації у вигляді решток стін та ровів, містків, ескарпів, башт, жител, ремісничих майстерень, господарських споруд, колодязів, великої кількості предметів побуту, знарядь праці, господарських інструментів та зброї, прикрас, деталей одягу та багато інших цікавих знахідок. Археологи знайшли в цих місцях різноманітні речі багатьох історичних епох, що стали основою для подальшого визначення ними дослідження нашої культури, її хронології, традицій, вірувань, виробничої діяльності, військової справи, побуту тогочасного українського населення. Вся ця інформація й буде представлена як авторська історична довідка щодо кожного об'єкту як додаткове меню до кожного об'єкту на віртуальній мапі. Відвідувачі зможуть досліджувати видатні місця та відкривати для себе цей унікальний світ пам'яток історико-культурного спадку, не відходячи від комп'ютеру (а в подальшому ― й від телефону, коли, в майбутньому, буде розроблений окремий додаток).

      Проєктом буде максимально розкрита інформація про пам‘ятки, і промоцією передбачається поширити інформацію серед суспільства, що «Археологічна спадщина – це круто», і археологічно-історичний туризм обов‘язково треба спробувати!

      Яке майбутнє проєкту?

      Результатом проєкту буде культурний продукт, що відкриватиме для українців маловідомий тип культурної спадщини (пам‘ятки археології) у вимірі самобутності окремої території – Полтавщини. Культурна спадщина нашого регіону стане більш популярною через сучасну інноваційну розробку інтерактивної мапи. Історико-археологічні маршрути, запропоновані проєктом широкому загалу аудиторії, зможуть привернути її увагу до автентичних ще «незвіданих» туристами місцевостей. Науковці та пам‘яткоохоронці зможуть використовувати продукт для систематизації роботи зі збереження та охорони пам‘яток. Територіальні громади будуть зацікавлені розвитком своєї місцевості, знаючи про значиме культурне та історичне надбання своєї землі.

      Мапа буде постійно поповнюватись і розширювати групи об‘єктів, орієнтовно через п‘ять років вона буде містити понад 5000 об‘єктів всієї культурної спадщини Полтавської області. Це стане унікальним і потужним ресурсом для промоції культурної спадщини, розвитку туристичної привабливості регіону.

      Фінансування:

      Проєкт впроваджується за фінансової підтримки Українського культурного фонду та Zagoriy Foundation. Центр частково співфінансує реалізацію проєкту.

      Український культурний фонд ‒ державна установа, створена у 2017 році з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

      Благодійний фонд Zagoriy Foundation Благодійний фонд Zagoriy Foundation був створений у 2015 році Глібом, Катериною та Володимиром Загоріями, щоби сприяти утвердженню та розвитку культури благодійності в Україні. Фонд на довготривалій основі підтримує важливі для українського суспільства ініціативи та бере участь у заходах, які спрямовані на популяризацію благодійної діяльності. Пріоритетним напрямом діяльності Фонду є розвиток культури благодійності. В цьому напрямку Фонд системно впроваджує сталі проекти й окремі активності.

      Фонд радий надати фінансову підтримку проєкту віртуальних мандрівок пам'ятками археології та історії Полтавщини. Історія сім’ї засновників Zagoriy Foundation походить саме з цих країв: у Лубнах Полтавської області народився Володимир Антонович Загорій. До переїзду в Київ родина меценатів багато років прожила на Полтавщині.

      Напишіть нам

      Редагувати маршрут

      Додати точку
      Видалити

      UA EN
      route main photo

      Перелік точок маршруту

      Вийти з маршруту

      ok